Verzekering


Je bromfiets moet vanaf het moment dat er een kenteken is verstrekt, verplicht verzekerd zijn. Daarom is het van belang dat je de verzekering zo snel mogelijk laat weten wat het nieuwe kenteken is.

Er zijn verschillende vormen van verzekeringen en aanvullingen;
(de genoemde bedragen kunnen per verzekeringsmaatschappij verschillen)

WA
De wet verplicht iedereen die op een bromfiets rijdt, zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. De WA-dekking omvat schade die je een ander toebrengt tot € 1.000.000,-.

Diefstal
Met deze dekking is ook schade ten gevolge van diefstal of pogingen daartoe en joyriding verzekerd. De diefstaldekking kun je alleen sluiten in combinatie met de WA-dekking.

Aanrijding
Hiermee heb je dekking voor aanrijdingschade (ook door eigen schuld), beschadiging en vandalisme. Je kunt deze dekking alleen sluiten in combinatie met de WA- en diefstaldekking.

Verhaalsrechtsbijstand
Met deze dekking helpt de verzekeraar je in geval van een ongeluk de materiële schade (schade aan kleding en bagage van bestuurder en passagier) en letselschade te verhalen op de tegenpartij, als deze daarvoor aansprakelijk is.

Ongevallenverzekering
Deze aanvullende verzekering biedt een eenmalige uitkering in geval van blijvende invaliditeit of overlijden tengevolge van een ongeval. De verzekerde bedragen zijn bij overlijden € 3.000,- en bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-. Daarnaast is schade aan kleding (en helm) en bagage gedekt tot een bedrag van € 350,-.

Zie bij weblinks voor ínternet adressen van verschillende verzekeraars.

 

Logo_MPI-Mobility_klein.jpg RDW_erkend Veilig betalen met iDEAL Bovag_logo.jpg
       

   Leveringsvoorwaarden

  Disclaimer

  Copyright

  Sitemap